Smrt jednogodišnje bebe
0

Kćerka Billyja Boba Thorntona optužena za ubistvo

Sarajevo-x.com
Kćerka holivudskog glumca Billyja Boba Thorntona optužena je za ubistvo iz nehata jednogodišnje djevojčice, prenosi TMZ.

Amanda Brumfeld, najstarija kćerka glumca, bila je dadilja jednogodišnje djevojčice koja je umrla u oktobru prošle godine, nakon pada sa ljuljačke. U izjavi koju je dala policiji, Amanda je navela da tog kobnog dana nakon pada djevojčici obrisala krv sa usta sa papirnatom maramicom te su se njih dvije nastavile igrati u parku. Nakon što je nahranila voćnim kašicom, krenule su na spavanje. Amandu je potom probudio zvuk telefona, a kada se okrenula, pronašla je bebino beživotno tijelo.

Rezultati autopsije su pokazali da je djevojčica umrla od posljedica frakture lobanje i subduralnog hematoma.

Bivša žena Billya Boba Thorntona Mellisa Gatlin kazala je za medije da njena kćerka nije učila ništa pogrešno, te da nije mogla pretpostaviti da će se desiti ova strašna nesreća.

Ona je za TZM istakla da Amanda nije imala razloga da pozove broj za hitne slučajeve, kada je djevojčiva pala sa ljuljačke jer 'nije bilo znakova opasnosti'. Navela je ova nesreća podsjeća na slučaj Natashe Richardson, preminule supruge Liama Neesona, koja je umrla nekoliko dana poslije naizgled bezazlenog pada na skijanju.

Prema njenim rijačima, Amanda je bila najbolja prijateljica djevojčicine majke i njena kuma, te je jako potresena nakon ove tragedije.

Glasnogovornik Billyja Bob Thorntona u saopćenju za medije naveo je da se udaljio od Amande i da nisu odavno kontaktirali.

Kada je saznao za cijelu situaciju, prokomentarisao je: "Smrt svakog djeteta je nezamisliva tragedija i suosjećam se sa porodicom bebe".