Showbiz
21

Kanye West najavio na MTV VMA: Kandidovat ću se za predsjednika SAD-a

Piše: M. N.
Nakon što je na dodjeli MTV VMA nagrada Kanye West izjavio kako će se 2020. godine kandidovati za predsjednika SAD-a, korisnicni Twittera požurili su da naprave šaljive fotografije na kojim je West u ulozi kandidata.

Tviterašima se priključio i MTV koji je napravio posebnu "kolekciju odjeće" s likom Westa a koju su nazvali " Ye running for prez".

Kayne je održao veoma emotivan govor u trenutku kada je primio nagradu za doživotni postignuće Michael Jackson. Publika je minutama uzvikivala njegovo ime, a on se osvrnuo na svoje kolege, njihov uspjeh, ovisnost, kontradiktornosti, ljubav prema muzici i sl.

"... Vjerujem u sebe, imam samopouzdanja. Mi smo generacija Milenija. To je novi mentalitet. Nećemo kontrolirati svoju djecu brendovima. Nećemo ih učiti kako da se ne poštuju i mrze svoju djecu. Učit ćemo svoju djecu kako mogu biti nešto. Učit ćemo djecu da se mogu zauzeti za nešto. Učit ćemo našu djecu da vjeruju u sebe", rekao je Kanye da bi na kraju govora rekao: "Sve je o idejama. Novim idejama. Ljudima sa idejama. Ljudi koji vjeruju u istinu. I da, kao što ste mogli pretpostaviti, odlučio sam se kandidovati za predsjednika 2020."