Glumica kritikovala školstvo
0

Jolie: Više volim da djeca idu u muzej nego da rade zadaću

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: Reuters)
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: Reuters)
Slavna glumica Angelina Jolie otkrila je da ona i njen partner Brad Pitt ne namjeravju imati još djece, ali da je moguće da nekada u budućnosti promijene mišljenje.

Jolie i Pitt imaju šestero djece, oduvijek su isticali kako su prema njima iskreni i kako vole što je u njihovoj kući uvijek bučno.

Međutim, slavni par trenutno ne razmišlja o još djece.

U razgovoru za Independent osvrnula se glumica i novopečena rediteljica i na trenutno stanje u školstvu.

Istakla je kako njena djeca obrazovanje stiču kod kuće i u francuskim školama sa sjedištem u New Yorku, Pragu i Veneciji, te da osim dadilja plaćaju profesore koji ih podučavaju. Kritikovala je tradicionalne škole, istakavši da djeci ne pružaju dovoljno dobro obrazovanje.

"U naš dom dolaze profesori iz različitih kultura, oni i putuju s nama. Više volim da moja djeca istražuju, nego da rade domaći, pa im uvijek govorim da požure sa zadaćom i da idemo napolje. Više volim da ih odvedem u muzej, na časove gitare ili da ih pustim da čitaju knjigu koju su sami odabrali", iskreno je kazala Jolie.

Dodala je da su njena djeca i njeni veliki obožavatelji. Kada je završeno snimanje filma kojeg trenutno promoviše, "Kung Fu Panda 2" prvo je pustila djecu da pogledaju i kažu svoje mišljenje.

"Nakon njihovih reakcija shvatila sam da je film dobar za djecu i da smo postigli željeni rezultat", rekla je glumica.