Showbiz
0

Johnny Depp niže neuspjehe, ponovo je najpreplaćeniji glumac u Hollywoodu

Klix.ba
Johnny Depp je i ove godine ponio titulu najpreplaćenijeg holivudskog glumca, ostavivši Willa Smitha iza sebe. Ove godine, drugu po redu titulu najpreplaćenijeg glumca odnio je nakon što je njegov film "Alisa" uprkos velikom budžetu doživio neuspjeh.

Nesreća za Deppa leži u činjenici kako je naučno-fantastično ostvarenje počelo sa prikazivanjem u vrijeme kada ga je bivša supruga Amber Heard optuživala za nasilje u porodici.

Nakon nominacije za Oscara za prošlogodišnji film "Black Mass", čini se kako je Deppova karijera krenula nizvodno. "Alisa" je zaradila tek 77 miliona dolara, što je premalo ukoliko uzmemo u obzir kako je originalna verzija filma zaradila 334 miliona.

Johnny Depp je ove godine za svaki dolar koji mu je bio plaćen, vratio tek 2,80 dolara, dok Will Smith vraća pet dolara.

Ostatak liste najpreplaćenijih holivudskih glumaca predvodi Will Smith za kojim slijede Chaning Tatum, Will Ferrel, George Clooney, Adam Sandler, Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio, Julia Roberts i Bradley Cooper.