Nije se promijenio
0

Johnny Depp: Nešto nije uredu s ljudima koji se naviknu na slavu

Sarajevo-x.com
Glumac Johnny Depp i nakon više od 20 godina uspješne karijere osjeća nelagodu zbog svoje slave.

"Nešto nije uredu s ljudima koji se naviknu na slavu", iskren je Johnny Depp.

Dodaje da je on jedan od malobrojnih koji se teško nose sa slavom te da svoje ime ne može staviti u kategoriju "poznati". Glumac koji je na put slave krenuo 80-ih godina prošlog stoljeća i do danas ostao u samom vrhu glumačke elite smatra da je potreba za anonimnošću urođena svakom čovjeku.

Depp nikada nije bio sklon aferama i javnim ispadima. Sa dugogodišnjom partnericom Vanessom Paradis ima dvoje djece i nada se da će ga cijeniti kao oca, a ne kao glumca.

"Ne želim da me djeca doživljavaju kao zvijezdu već kao oca", kazao je Depp u intervjuu za CNN.

Glumac priznaje da ne izlazi puno i da radije bira boravak u kući jer mu izlazak zahtijeva strateško planiranje.

Depp kao Jack Sparrow
Depp kao Jack Sparrow
Depp je otkrio da su ga na snimanju prvog dijela Pirata s Kariba rukovodioci htjeli otpustiti jer nisu razumjeli njegovu izvedbu. No, smušeni kapetan Jack Sparrow, koji izgleda kao da je uvijek pijan, postao je najpopularniji karakter milionske franšize.

"Nisu razumjeli šta radim. Disney je čak razmišljao da titluje film jer su se bojali da gledatelji neće razumjeti šta Jack Sparrow govori", kaže Johnny.

Iako rizikuje da dosadi publici, nije se zasitio uloge kapetana Jacka Sparrowa.

"Volio bih još istražiti lik Sparrowa jer je tako zabavan", kaže Depp. Ipak, smatra da je najvažnija uloga koju je do sada odigrao ona Edwarda Scissorhandsa jer ga je usmjerila na put na kojem je želio biti. Ni, iako su iza njega filmski hitovi kao što su Donnie Brasco i Sleepy Hollow, Depp misli da je izgradio karijeru na 20 godina neuspjeha.

Sa partnericom Vanessom Paradis
Sa partnericom Vanessom Paradis
Iako je zahvaljujući glumi zaradio milione te nedavno kupio i vlastito ostrvo za 3,6 miliona dolara na Karibima, kaže da je još uvijek isti onaj muškarac koji je sipao benzin na pumpama pokušavajući postati muzičar.

"Jedan čovjek s kojim sam radio prije puno godina mi je rekao 'Znaš, novac ne mijenja ljude, on ih razotkriva'. Ista stvar je i sa uspjehom", zaključuje Depp u intervjuu za CNN.