Uz promociju dječijeg filma
0

Johnny Depp brani sotoniste koji su ubili troje djece

Sarajevo-x.com
Johnny Depp
Johnny Depp
Američki glumac Johnny Depp oglasio se u kampanji za oslobađanje trojice muškaraca osuđenih za ubistvo troje djece u navodnom satanističkom ritualu 1993. godine.

Jason Baldwin, Jessie Misskelly i Damien Echols osuđeni su zbog ubistva troje osmogodišnjaka u šumi u saveznoj američkoj državi Arkansas. Baldwin i Misskelley su dobili doživotnu zatvorsku kaznu, a Echols je osuđen na smrt.

Depp je, uz ostale poznate ličnosti, dao svoj glas podrške da se ova trojica muškaraca oslobode, prenosi Telegraph. Prilikom gostovanja u CBS-ovoj emsiji "48 sati misterije" iskoristio je priliku da kaže kako vjeruje su mladići nevini i da pravda mora biti zadovoljena.

Svi oni koji su podržali "satanističke ubice", kažu da im je "policija smjestila" zato što "slušaju heavy metal i praktikuju magiju", kao i zbog toga što je Misskelly na sudu dao lažno priznanje, jer je mislio da će se tako izvući.

Depp urgira na ponovno pokretanje istrage u ovom slučaju, te navodi da je policija pogriješila pri DNK analizi i ignorisala mogućnost pojave drugih osumnjičenika.

Johnny Depp je u CBS-ovoj emisiji gostovao kako bi promovisao dječiji film "Alisa u zemlji čuda", u kojem glumi Ludog šeširdžiju.