Želi prijateljski raskid
9

Johnny Depp bi Vanessi Paradis mogao isplatiti 156 miliona dolara

Klix.ba
Johnny Depp bi svojoj bivšoj partnerici Vanessi Paradis, od koje se razišao nakon 14 godina veze i dvoje djece, mogao isplatiti 156 miliona dolara u vansudskoj parnici.

Bivši par je u utorak zvanično potvrdio da se rastaje, a kako piše The Sun, holivudski glumac će Paradis ponuditi izdašnu sumu kako bi njihov raskid prošao u prijateljskom ozračju.

Advokat slavnih Robert Nachsin je novinarima rekao da bi pregovori o podjeli zajedničke imovine mogli biti kompliciraniji nego što se to ranije mislilo, jer njih dvoje nisu nikada ozakonili svoju vezu.

"Da su bili u braku, Vanessa bi jednostavno mogla tražiti pola imovine, isplatu za izdržavanje djece i alimentaciju. Međutim, s obzirom na to da nisu bili u braku, ove zakonske odredbe se ne primjenjuju. Paradis bi morala podnijeti građansku tužbu i ići na sud", kazao je Nachsin.

Advokat je sugerirao da Depp ne bi želio ići na sud pa je spreman ponuditi francuskoj pjevačici i glumici izdašnu svotu svog bogatstva, koje je procijenjeno na 350 miliona dolara.

"Parnica bi mogla biti ekstremno skupa i dugotrajna, Depp to želi izbjeći", kazao je Nachsin.

Paradis očekuje da će zadržati kuću u južnoj Francuskoj, jednu od tri nekretnine koje posjeduju. Depp i Paradis su zajedno bili od 1998. godine, ali se nikada nisu vjenčali. Imaju dvoje djece, trinaestogodišnju Lily-Rose i desetogodišnjeg Jacka.