Smrt sina preteška
0

John Travolta odustaje od scientologije?

Sarajevo-x.com
Poznati hollywoodski glumac izgleda polako ali sigurno gubi vjeru u Scientološku crkvu, čiji je vatreni sljedbenik bio čak pune 34 godine. Prema pisanju britanskog Daily Maila, nakon smrti njegovog 16-godišnjeg sina početkom ove godine John Travolta više nije siguran da treba i dalje slijepo slijediti pravila scientologije.

Johna Travoltu, koji je već dugi niz godina u braku sa glumicom Kelly Preston, veoma je pogodila smrt vlastitog sina početkom januara tokom godišnjeg odmora slavne porodice na Bahamima, a kako vrijeme prolazi stalno se pita da li je sinu, za kojeg se sumnjalo da pati od autizma, mogao više pomoći korištenjem konvencionalnih terapija, a ne slijedeći upute Scientološke crkve.

"U posljednje vrijeme u scientološkim krugovima kruže glasine da je John Travolta razočaran što njegova Crkva nije mogla više pomoći njegovom sinu, te sada sumnja u vlastitu vjeru", otkrio je Daily Mailu Rick Ross, kritičar Scientološke crkve.

"Mislim da bi u ovom trenutku Travolti bilo veoma teško napustiti Scientološku crkvu, s obzirom na njegovu dosadašnju historiju sa ovom religijom. Ova crkva posjeduje škakljive informacije o privatnom životu svojih svjetskih poznatih sljedbenika, te bi ih sasvim sigurno plasirali u javnost ukoliko neko ne želi otići mirno i bez uplitanja javnosti", dodao je Ross.

Prema njegovom mišljenju, upravo iz ovog razloga američki glumac će svoje probleme sa Crkvom riješiti iza zatvorenih vrata.

Da glumac, koji je najviše poznat po ulogama u kultnim filmovima"Saturday Night Fever" i "Pulp Fiction", u posljednje vrijeme gubi konce vlastitog života, otkrio je i njegov dugogodišnji kolega Denzel Washington, koji je medijima kazao kako se John u razgovoru s drugim ljudima često iz čista mira rasplače, ali i odmah smiri.