Afera nogometaša
0

John Terry ljubavnici napravio dijete pa platio pobačaj

Totalsport
John Terry (Foto: AP)
John Terry (Foto: AP)
News of the World izašao je u nedjeljnom izdanju s ekskluzivom o vanbračnoj aferi Johna Terryja (29), koju je kapiten Chelseaja i engleske nogometne vrste pokušao sudski onemogućiti.

Nakon samo nekoliko sedmica veze s Vanessom Perroncel (33), francuskim modelom za donje rublje i majkom djeteta Waynea Bridgea, Terryjevog saigrača iz reprezentacije, Terry je saznao da je njegova ljubavnica zatrudnjela. Par se zajednički odlučio na pobačaj, a Terry je platio hirurški zahvat u jednoj privatnoj klinici, nakon čega je bdio uz krevet svoje tajne družice.

Da bi joj pomogao izaći iz depresivnog stanja, dao joj je 20.000 funti "da se razvedri", navodi NOTW.

Afera je trajala četiri mjeseca, a par se na pobačaj odlučio u sedmoj sedmici Vanessine trudnoće.

Terry je inače oženjen 28-godišnjom Toni Poole, svojom dječačkom ljubavi, s kojom ima dvoje blizanaca. Vanessa je bivša djevojka Waynea Bridgea (29), nekad Terryjeva prijatelja i saigrača iz Chelseaja. Danas nogometaš Manchester Cityja i dalje kandiduje za englesku reprezentaciju, u kojoj je kapiten Terry.

Iz predbračne veze s Vanessom Bridge ima sina. Moli medije da štite interes njegova trogodišnjeg djeteta.

Bridge je saznao za aferu tek nakon što se pročulo da su Terryjevi odvjetnici sudskim putem ishodili zabranu objavljivanja priče prošle sedmice. Sudac Visokog suda u Londonu tu je zabranu poništio u petak na novom saslušanju.

"Wayne me nazvao prošle sedmice i počeo vikati na mene. Bilo je užasno. Govorio je strašne stvari i bio je bijesan, uvjeren da sam ga prevarila", rekla je za NOTW Perroncel.

NOTW piše da se strast između Terryja i Vanesse rasplamsala nakon što je Bridge u januaru 2009. napustio Stamford Bridge, te da je počela u septembru. S dugonogim je modelom, navodi isti izvor, Terry flertovao saigraču ranije pred nosom, ljubeći je i dodirujući nogama ispod stola na klupskim zabavama.

"Otkriće će zaprepastiti Terryjevu vjernu suprugu, ali i dovesti u pitanje njegov kapitenski status u reprezentaciji", piše News of the World, čiji su fotoreporteri uhvatili Terryja kako se noćima iskrada iz kuće ljubavnice.

Suprugu je varao, navodi isti izvor, redovito, dvaput sedmično.