Showbiz
4

Jima Carreyja tužila majka njegove bivše djevojke

Klix.ba
Jim Carrey (Foto: AFP)
Jim Carrey (Foto: AFP)
Majka Cathrione White, bivše djevojke Jima Carreyja, odlučila je tužiti američkog glumca.

Tužba Brigid Sweetman je uslijedila manje od mjesec dana nakon što je Carreyja tužio suprug preminule Cathrione Mark Burton. Obje strane tvrde da je Cathrione oduzela sebi život u septembru 2015. godine predoziranjem lijekovima koje joj je nabavio glumac, a do kojih se legalno može doći samo pomoću recepta. Carreyjevi advokati su ranije istakli da su optužbe lažne.

Sweetman tvrdi da se Carrey treba stidjeti zbog načina na koji je tretirao njenu kćerku.

"Porodica želi da cijeli svijet zna istinu o tome koje je zapravo Jim Carrey, čovjek koji će vašoj kćerki prenijeti tri seksualno prenosive bolesti, lagati o tome, nazivati je užasnim imenima i potcjenjivati je, dati joj ilegalne lijekove, a onda koristiti svoje skupe advokate da pokuša ušutkati njenu porodicu. Treba ga biti sramota što je koristio svoje advokate da ocrni njenog muža Marka nadajući se da njega niko neće smatrati odgovornim", izjavila je Sweetman.

Burton je nedavno pokrenuo sličnu tužbu u kojoj je naveo da je Carrey iskoristio svoje bogatstvo i status slavne ličnosti kako bi ilegalno nabavio Ambien, Propranolol i Percocet, koji su uzrokovali smrt njegove bivše djevojke.

U tužbi se navodi da je Carrey bivšoj djevojci 2013. godine prenio dva tipa herpesa i gonoreju, ali je odbacivao odgovornost.

Pedesetčetverogodišnji Carrey se oglasio nakon tužbe.

"Da li je ovo način na koji muž čuva uspomenu na svoju suprugu. Prava bolest ovdje je pohlepa, sramna pohlepa", izjavio je glumac.

Njegovi advokati su rekli da on neće plaćati za okončanje ove "sramne tužbe" te da će slučaj biti odbačen.

"Carrey je mnogo patio nakon samoubistva žene koju je volio. Užasno je to što je izložen ovoj tužbi", rekli su advokati.

Cathriona White je navodno ostavila poruku u kojoj je tvrdila da ju je Carrey nazvao "ku*kom".

"Svaka majka i otac koji imaju kćerku trebaju pročitati Catino pismo Jimu i onda zaključiti kakav je on čovjek", dodala je Sweetman.