Showbiz
0

Jim Carrey se izvinio američkim vlasnicima oružja zbog vrijeđanja

Klix.ba
Jim Carrey
Jim Carrey
Glumac Jim Carrey, dvije sedmice nakon što se distancirao od svog nadolazećeg filma "Kick-Ass 2" zbog nasilnog sadržaja, izvinio se američkim vlasnicima oružja, jer ih je izvrijeđao u prethodnim tvitovima.

"Fanovi napadačkih pušaka, ne slažem se s vama niti vas se bojim, ali vas volim i žao mi je što sam vas u bijesu nazvao svakakvim imenima. To je pogrešno", napisao je Carrey na Twitteru.

Carrey je postao veliki zagovarač kontrole oružja. Krajem prošlog mjeseca javno je objavio kako se ograđuje od daljeg promoviranja filma "Kick-Ass 2", nasilne filmske adaptacije stripa Marka Millara.

Carreyevu odluku nisu svi dočekali s radošću. Autor "Kick-Assa", Mark Millar, napisao je poduži odgovor na Carreyeve tvitove.

"Kao što znate, Jim je strastveni zagovarač kontrole oružja i ja poštujem i njegovu politiku i njegovo mišljenje, ali sam zbunjen ovom iznenadnom objavom, kao da ništa o ovom filmu nije mogao vidjeti u scenariju još prije 18 mjeseci. Da, broj žrtava je veoma visok, ali film se zove 'Kick-Ass 2' i mora da ispuni očekivanja", napisao je Millar.

Filmski novinar Mike Fleming piše kako je Carrey ovim potezom "potpuno uništio priliku da ovaj film iskoristi kao platformu za razgovore o velikom broju problema sa kontrolom oružja", a pita se i koji će studio angažovati Carreya sada kada se pokazao kao "zvijezda koja je unovčila veliki ček da glumi u filmu i promovira ga, a zatim okrenula leđa drugom dijelu dogovora".