Showbiz
59

Jim Carrey na sahrani u Irskoj nosio kovčeg s tijelom djevojke Cathrione

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Posljednja djevojka glumca Jima Carreya, Cathriona White, koja je izvršila samoubistvo prije nekoliko dana, sahranjena je pored svoga oca u rodnom mjestu u Irskoj. Sahrani je prisustvovao i Carrey koji je nosio kovčeg i plakao.

Tridesetogodišnja White je pronađena mrtva u svom domu u Los Angelesu 28. septembra, dva dana prije treće godišnjice smrti njenog oca. Pretpostavlja se da se predozirala tabletama, a prije smrti napisala je nekoliko oproštajnih poruka među kojima je bila i jedna za Jima.

Sahrani je prisustvovalo stotine članova porodice, prijatelja i poznanika. Misa je održana u crkvi Cappawhiteu, a potom je ukopana na lokalnom groblju.

Carrey je bio u vezi s White tri godine i prekinuli su na nekoliko dana prije njenog samoubistva. Pomogao je njenoj porodici u prebacivanju tijela iz SAD-a u Irsku i žalovao s njima.

Nakon vijesti o njenoj smrti, Carrey je dao kratku izjavu kazavši: "Duboko sam tužan zbog smrti moje drage Cathrione. Bila je izuzetno ljubazna i nježni irski cvijet, preosjetljiv za ovaj svijet, kome je voljeti i biti voljen bila jedina svjetlost. Moje srce kuca za njihovu porodicu i prijatelje i sve oni kojima je bilo stalo do nje".