O snimanju filma "Igre gladi"
0

Jennifer Lawrence: Rekli su mi da sam debela i previše plava

Sarajevo-x.com
Jennifer Lawrence (Foto: AFP)
Jennifer Lawrence (Foto: AFP)
Glavna glumica filma "Igre gladi", koji je postao planetarno popularan, Jennifer Lawrence tvrdi da su joj producenti rekli da je previše plava i previše debela, nakon čega se ofarbala i počela vježbati.

"Igre gladi" je film o kojem svi pričaju zbog premašenih očekivanja i ogromnog finansijskog uspjeha, jer je samo u prvom vikendu prikazivanja u Sjedinjenim Američkim Državama ostvario profit od 155 miliona dolara.

Iako su joj govorili da neće uspjeti kao glavna glumica trilogije futurističke akcije, Jennifer Lawrence je bila uporna i trenirala čak tri puta dnevno da bi udovoljila svim zahtjevima režisera.

"Nisam znala da je problem u tome što sam plava, poslije sam se ofarbala. Sam proces snimanja je bio naporan, jer sam stalno morala trenirati i raditi na sebi, pored glume", rekla je glumica koja glumi heroinu Katniss Everdeen.

Šest sedmica je vježbala streljaštvo, a naučila je čak i kako da oguli vjevericu, jer su snimane i scene u kojim je to morala uraditi kako bi preživjela "Igre gladi".

Scenarij je napisan prema knjigama Suzanne Collins i prikazuje budućnost Sjeverne Amerike, koja je uništena prirodnim katastrofama i ratovima. Svake godine stanovnici 12 distrikta moraju poslati po jednog dječaka i djevojčicu da učestvuju u reality showu "Igre gladi", od kojih preživi samo jedno.

"Prikazuje našu relanost, jer smo mi društvo opsjednuto gledanjem tuđe propasti na TV-u i lošim stvarima koje se dešavaju drugim ljudima. Opsjednuti smo tračem, niko ne priča o dobrim pričama", priznala je mlada glumica, prenosi portal Daily Mail.