Showbiz
12

Je li George Michael namjerno iskočio iz automobila u pokretu?

Klix.ba
George Michael
George Michael
Brojne činjenice i izjave svjedoka ukazuju da je pjevač George Michael namjerno iskočio iz automobila pri brzini od oko 110 km/h.

George Michael je protekle sedmice ispao iz Range Rovera u kojem ga je vozio njegov vozač, a od dolaska u bolnicu, prilično netipično za njega, izbjegava pozive i od svojih najstarijih prijatelja, a nije koristio ni Twitter, o kojem je ovisan.

Njegov tim glasnogovornika ne daje previše informacija o događaju niti objašnjavaju zašto još uvijek nije izašao iz bolnice iako je pretrpio, kako navode, samo nekoliko posjekotina i udaraca po glavi.

Porodica, prijatelji i fanovi su zabrinuti, jer se događaj desio samo 18 mjeseci nakon što je pjevač bio u smrtnoj opasnosti dok se borio protiv akutne pneumonije u bečkoj bolnici.

Iz Land Rovera, proizvođača Michaelovog automobila, navode da se nesreća nije nikako mogla dogoditi onako kako je opisana te da je moguće da je Michael namjerno iskočio iz automobila.

Svjedočenja vozača i saputnika navode kako je Michael ispao iz automobila dok je pokušavao da zatvori vrata koja nisu bila kako treba zatvorena. Iz Land Rovera navode kako to nije moguće, jer sva njihova vozila imaju sofisticirani sistem koji konstantno signalizira ukoliko vrata nisu kako treba zatvorena ili ako putnik nije pričvrstio sigurnosni pojas.

Drugi eksperti navode da je prilično teško otvoriti vrata pri tolikoj brzini. Michaelova glasnogovornica odbila je da komentariše objašnjenja iz Land Rovera.

Kako svjedoci navode, Michael je ispao iz automobila pri brzini od oko 110 km/h, i to na autoputu te se kotrljao između automobila u pokretu.

Kathrine Fox (23), vozačica koja je svjedočila nesreći, zakočila je i pronašla pjevača u izderanoj trenirci, prekrivenog krvlju. Michaelovi saputnici su joj rekli da je ispao iz automobila, jer vrata nisu bila kako treba zatvorena.

Drugi svjedok, Ben Quince, jedva je skrenuo da ne pregazi Michaela svojim automobilom. Navodi da su se ispred njega naglo otvorila vrata Range Rovera i da je Michael naprosto izletio na cestu.

Michael je odmah prebačen u bolnicu, a policija i dalje istražuje nesreću. Postoje kontradiktorne verzije priče koliko je zaista Michael povrijeđen.