Showbiz
0

Jamie Oliver: Šokiralo bi me da moje dijete krene na fakultet

Klix.ba
Jamie Oliver
Jamie Oliver
Britanac Jamie Oliver izgradio je karijeru edukujući ljude o hrani, ali kad je u pitanju školovanje njegove djece, priznao je da baš i nije "najbolji roditelj".

Slavni kuhar je priznao i da svoju kćerku ohrabruje da preskače pisanje domaće zadaće, te dodao da bi ostao šokiran kad bi jedno od njegovo četvoro djece krenulo na fakultet.

"Možda nisam najbolji roditelj. Moja kćerka navečer treba provesti dva sata pišući zadaću. Nakon jednog sata ja je pozovem da prekine i dođe da se igramo i radimo nešto drugo", ispričao je Oliver u razgovoru za magazin Event.

Jamie je otac 11-godišnje Poppy, desetogodišnje Daisy, četverogodišnje Petal i trogodišnjeg Buddyja. Djecu je dobio u braku sa suprugom Jools.

Ni on sam nije pretjerano obrazovan. Pati od disleksije i prvi roman je pročitao prošle godine, kada mu je bilo 38. Najvrednije što je stekao u toku školovanja u Essexu je prijateljstvo sa Jimmyjem Dohertyjem, uzgajivačem organske hrane. Njih dvojica će ove sedmice pokrenuti novu emisiju na Channel 4 "Jamie and Jimmy's Friday Night Feast", u kojoj će pozivati slavne osobe da zajedno kuhaju njihove omiljene obroke. Među gostima će se naći i Usain Bolt i Sienna Miller.