Showbiz
350

Jamie Oliver i njegova supruga očekuju peto dijete

Klix.ba
(Foto: Facebook/Jamie Oliver)
Popularni britanski kuhar Jamie Oliver i njegova supruga Juliette Norton očekuju peto dijete. Oliver je na svom Facebooku podijelio fotografiju svoje supruge u šestom mjesecu trudnoće, napisavši kako očekuju djevojčicu.

Jamie Oliver je jedan od najpoznatijih britanskih kuhara, poznat je pod nadimkom "Goli kuhar", koji je dobio po nazivu popularne TV serije kulinarskih specijaliteta "Goli ručak".

Njegova prva serija "Goli ručak" emitovana na BBC-ju, postigla je milionsku gledanost, a knjiga koja ju je pratila postala je bestseler nakon samo nekoliko mjeseci po izlasku iz štampe.

Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 65 miliona funti, a svoju je popularnost usmjerio je i na popularizaciju zdrave ishrane mladih i pripremu organske hrane u školskim kantinama u Velikoj Britaniji. Upravo ova akcija doprinijela je da ga Kanal 4 proglasi najinspirativnijom političkom figurom 2005. godine, kada je daleko iza njega ostao Tony Blair. Pisao je kolumne za Times i časopis GQ.

Rođen je u Essexu Istočnoj Engleskoj, počeo je da kuha u porodičnom pubu kada je imao svega osam godina, a u toku svoje karijere je radio sa najvećim britanskim kuharima.

Vlasnik je restorana Fifteen u Londonu.

U julu 2000. godine, Jamie Oliver je oženio Juliette Norton. Par se upoznao 1993. godine, a imaju četvero djece, te peto na putu, koje će se roditi u augustu.