Svjedočenje tjelohranitelja
0

Jacksonova djeca su vidjela oca mrtvog

FENA
Michael Jackson
Michael Jackson
Detalje koje je bivši tjelohranitelj Michaela Jacksona iznio u procesu protiv Conrada Murraya, ljekara optuženog za ubistvo bez predumišljaja kralja popa, potreslo je prisutne na suđenju u Los Angelesu.

Tjelohranitelj Alberto Alvarez izjavio je da ga je dr. Murray pozvao u Jacksonovu spavaću sobu gdje mu je rekao kako je nešto krenulo naopako i naredio mu je da ukloni svu medicinsku opremu u vreće prije nego što pozove hitnu pomoć.

On je ispričao da je Jackson ležao na krevetu otvorenih očiju i usta, priključen na infuziju i urinarni kateter. Tada su, prema njegovom svjedočenju, uletjela Jacksonova djeca, 11-godišnja Paris i 12-godišnji Prince, koja su se rasplakala pred šokantnim prizorom.

Murray je insistirao da se djeca smjesta izvedu iz sobe kako ne bi vidjela oca u takvom stanju, što je Alvarez i učinio pokušavajući ih smiriti. Na pitanje tužitelja da li mu se u tom trenutku činilo da je Jackson živ ili mrtav, Alvarez je odgovorio - "mrtav".

Na saslušanju u srijedu svjedočio je i ljekar hitne pomoći Richard Senneff, koji je ispričao kako Murray nije spomenuo da je Jacksonu te večeri dao anestetik propofol za koji je kasnije utvrđeno da je prouzrokovao smrt slavnog pjevača, već je rekao da ga je liječio od dehidracije.

Samoproklamirani kralj popa umro je 25. juna 2009. Tužitelji tvrde da mu je Murray ubrizgao smrtonosnu dozu propofola, jakog anestetika namijenjenog bolnicama, a koji je Jackson primao šest noći sedmično cijela dva mjeseca prije smrti.

Bude li osuđen, 57-godišnjeg kardiologa čeka četverogodišnja kazna zatvora i gubitak ljekarske licence, prenio je The Washington Times u internetskom izdanju.