Suđenje za prevaru
0

Jackson nije u stanju putovati u Veliku Britaniju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je protiv njega pokrenut postupak pred Visokim sudom u Londonu, advokat Michaela Jacksona je izjavio da je popularni pop pjevač "previše bolestan da bi mogao putovati do suda", objavljeno je u utorak.

Robert Englehart je predočio sudiji Nigelu Sweeneyu medicinske dokaze o zdravstvenom stanju Michaela Jacksona koji, kako javlja Reuters, nisu javno čitani na sudu.

"Za njega ne bi bilo mudro da putuje u stanju u kojem se nalazi", rekao je advokat pred sudom odbijajući da pruži više informacija o tome šta se dešava pjevaču.

Šeik Abdullah bih Hamad al-Khalifa, sin bahreinskog kralja, tužio je Jacksona za nepoštivanje stavki ugovora na koji se, kako ističe šeik, pjevač obavezao, a koji je uključivao snimanje novog albuma, pisanje autobiografije, te vraćanje zajma od sedam miliona dolara, koliko je dobio od bahreinskog šeika.

Jackson je izrazio želju da se pojavi na sudu putem video linka iz Sjedinjenih Američkih Država.

Bankim Thanki, advokat koji zastupa šeika, izjavio je novinarima da njegov klijent "osjeća da ga je Jackson iznevjerio" te da ga je smatrao "bliskim prijateljem."

Objasnio je dalje kako je američki pop veteran potpisao ugovor 2005. godine kada je kao gost kraljevske porodice boravio u Bahreinu.

"Zadnje što je šeik Abdullah očekivao je da se nikad neće vratiti", ispričao je Thanki.

Jackson je u svoju odbranu poručio da je sve što je dobio smatrao poklonima.