Na jesen u prodaji
0

J.Lo će promovirati Fiat 500 L koji će se proizvoditi u Srbiji

Sarajevo-x.com
U Ženevi će 6. marta zvanično biti promoviran novi automobil kompanije Fiat "Fiat 500 L", koji će se proizvoditi u Kragujevcu u Srbiji, a njegova promoterka za američko tržište bit će pjevačica i glumica Jennifer Lopez.

Popularna J.Lo je prošle godine potpisala ugovor s kompanijom i tako postala njihovo zaštitno lice. Fiat ne krije da od američkog tržišta očekuje mnogo o čemu svjedoči i kupovina dionica u Chrysleru.

Serijska proizvodnja Fiata 500L će početi uskoro, a već na jesen ove godine će biti u prodaji, a talijanski automobilski gigant predstavio je srbijanskoj javnosti izgled svog novog proizvoda.

Postojat će dvije verzije novog člana porodice Fiat 500 – Abarth i Cabrio – a predstavnici kompanije pojašnjavaju da se slovo L u njegovom nazivu odnosi na englesku reč "large", odnosno "veliko", jer je model 500 "porastao u skladu sa novim željama i potrebama kupaca".

U Fiatu tvrde da novi automobil spada u MVP kategoriju (mala kompaktna višenamjenska vozila) i da nudi osjećaj u kabini kao da se sjedi u malom SUV-u.

U ovoj kompaniji tako žele da prevaziđu klasično svrstavanje modela u autoindustriji, ali i da ponude tržištu alternativu za B i C segment.

Fiat 500 L je stoga jednovolumenski automobil za smještaj pet putnika, dužine 4,14 metara, širine 1,78 i visine 1,66 metara.

Novi “fićo” proizvodit će se sa dvije verzije motora, benzincem od 1,4 litre i turbodizel verzija od 1,3 litre.