Showbiz
0

J.K. Rowling: Dumbledore je homoseksualac!

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Britanska spisateljica J.K. Rowling je u petak navečer, u prepunom američkom Carnegie Hallu, otkrila obožavateljima mladog čarobnjaka Harryja Pottera da je Albus Dumbledore, vrhovni čarobnjak i dekan Hogwartsa, homoseksualac.

Autorica megapopularnih knjiga o čarobnim moćima mladog Harryja Pottera konačno je potvrdila da su glasine o homoseksualnosti Albusa Dumbledorea istinite.

Nakon kratkog čitanja dijelova njene posljednje knjige o Potterovim neobičnim avanturama, koja je na tržište izašla krajem ljeta, Rowlingova je odgovarala na pitanja mnogobrojne publike u Carnegie Hallu.

Jedan od mlađih Potterovih fanova je upitao da li Dumbledore na kraju pronalazi "pravu ljubav", a spisateljica mu je odgovorila da je Dumbledore homoseksualac. Potom je objasnila kako je Dumbledorea duboko razočarao rival Gellert Grindelwald, kojeg je davno porazio u borbi između dobrih i zlih čarobnjaka.

"Ljubav je slijepa, a Dumbledore je bio strašno razočaran i pogođen. Dumbledoreova ljubav je bila njegova velika tragedija", kazala je Rowlingova.

Čitatelji Potterovih avantura već duže vrijeme na Internetu špekuliraju o seksualnim sklonostima Albusa Dumbledorea, budući da nikada nije imao blizak odnos sa ženama, te je imao misterioznu i problematičnu prošlost.