John Galliano
0

"Izvinjavam se za svoje ponašanje i negiram sve optužbe"

Sarajevo-x.com
John Galliano (Foto: AFP)
John Galliano (Foto: AFP)
Sada već bivši kreativni direktor modne kuće Dior, John Galliano, izvinio se za svoje ponašanje, te negirirao da je vrijeđao Jevreje.

U saopćenju koje su objavili Gallianovi advokati navodi se da se dizajner izvinjava za svoje ponašanje, ali odlučno negira antisemtiske izjave.

"U potpunosti negiram sve optužbe izrečene protiv mene i sarađujem s policijom", kazao je dizajner koji je otpušten iz Diora nakon što je na internetu objavljen snimak kako vrijeđa jednu ženu i govori da voli Hitlera.

"Antisemitizam i rasizam nemaju mjesta u našem društvu. Bezrezervno se izvinjavam za svoje ponašanje", dodao je dizajner, koji je odlučio dati izjavu za medije nakon dogovora sa svojim advokatima u Londonu, prenosi AFP.

Galliano je naveo da je zapravo on bio žrtva i da su nezavisni svjedoci već dali iskaze u policiji koji potvrđuju da je on bio izložen verbalnom maltretiranju i da ga je jedan od učesnika u prepirci htio udariti stolicom.

"Shvatam da su optužbe protiv mene šokirale i uznemirile javnost. Prihvatam odgovornost za okolnosti u kojima sam se našao, ali i zbog toga što sam dozvolio da me ljudi vide u najgorem mogućem svjetlu. Mogu jedino sebe kriviti i svjestan sam da ću se morati dobro potruditi kako bih pridobio razumijevanje i saosjećanje ljudi", dodao je dizanjer, napomenuvši da se cijeli život borio protiv predrasuda, netolerancije i diskriminacije.