Showbiz
11

Izložba o liku i djelu Marilyn Monroe: Kultni seks simbol

Klix.ba
Iako je umrla prije više od 50 godina, aura Marilyn Monroe i danas se osjeti, a njena djela govore za nju, prenose američki mediji. Njen seksi, živahni duh bit će prikazan na izložbi "A Tribute to Marilyn Monroe" koja će biti postavljena 7. jula u vrtovima Taltree Arboretum u Valparaisou.

Sjećanja na zanosnu legendu evocirat će Laura Nava, imitatorka koja pjeva i zrači glamurom kroz različite performanse u kostimima.

"To će biti jedan ženski show program. Performans će biti 'živ', a vjerovatno ću promijeniti četiri ili pet kostima. Radim mnogo na interakciji s publikom i mnogo joj se posvetim“, rekla je Nava u nedavnom telefonskom intervjuu.

Performans će vjerovatno uključiti i izvođenje pjesme "Happy Birthday" u istom stilu na koji je Monroe uputila čestitku tadašnjem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Johnu F. Kennedyju 1962. godine.

Ova "bezvremenska“ ikona mode i stila 1. juna 2016. godina napunila bi 90. godina.

"Ona je kultni seks simbol. Nevjerovatno je kako i muškarci i žene reagiraju na njenu pojavu, rekla je Nava, dodajući kako je Marilyn Monroe umrla 1962. godine u 36. godini.