Bild
0

Izgorjela vila napadača dortmundske Borussije

Totalsport
Nelson Valdez (26), napadač dortmundske Borussije i paragvajske nogometne reprezentacije, ostao je sinoć bez svog luksuznog doma koji je nestao u plamenu dima u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Njemački dnevnik Bild piše kako su se Valdez i njegova supruga Tynka oko 3.35 sati u ponedjeljak vraćali kući u kvartu Westfalen u Dortmundu nakon Božićne zabave, a ondje ih je dočekao nesvakidašnji prizor, njihov je dom bio u plamenu.

"Tynka i ja smo primjetili dim još iz daljine. Naša su djeca srećom bila kod djeda i bake, ali naš pas, Arami", rekao je Valdez.

Arami je ime ljubimca porodice Valdez, zlatnog retrivera koji zatočen u kući nije imao previše šansi za preživljavanje, te je kasnije uginuo od zadobijenih opekotina u veterinarskoj klinici.

Šteta na Valdezovoj vili procijenjuje se na 100.000 eura, prvi rezultati istrage kao uzrok požara navode instalacije električnog klavira.

Privremeno se tako paragvajski nogometaš sa suprugom i dvoje djece Noemi (1) i Samuelom (3) preselio kod rođaka u Bremen, a povratak u Dortmund predviđa se za sredinu januara. Do tada bi njegova vila koja se proteže na 300 kvadratnih metara, trebala biti obnovljena.