Showbiz
0

Iz privatnog dnevnika manekenke Naomi Cambell

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Supermodel Naomi Cambell napisala je u svom dnevniku čije je dijelove objavio magazin New York Post, da je naučila važnu životnu lekciju za vrijeme služenja kazne kada je čistila podove i zahode na njujorškoj deponiji smeća.

Naomi je također napisala kako ju je vrijeme provedeno na deponiji smeća učinilo jačom te da sada može živjeti bez alkohola i droga.

Tokom petodnevnog služenja kazne - dobrotvornog rada za zajednicu, koju je za manekenku odredio sud u New Yorku zbog nasilnog ponašanja prema pomoćnici, Naomi je objavila dnevnik sa privatnim zapisima u magazinu New York Post.

"Nemam nikakvu drugu odgovornost. Nemam telefon. Imam vremena za razmišljanje. Nakako sam smirena", napisala je Naomi u dnevniku. Cjelokupan dnevnik magazin će objaviti sljedeće sedmice.

Naomi (36) koja se na dužnost pojavljivala u dizajnerskoj odjeći, napisala je kako se sprijateljila sa svojim kolegama te kako je sa jednim od njih mogla razgovarati o svojim problemima sa alkoholom i drogama.

"Povezala sam se sa njim i ispričala mu da se oporavljam od alkohola i droga", napisala je manekenka koja priznaje da žali što je sa 23 godine počela konzumirati drogu.

"Prvi put sam se liječila od ovisnosti 1999. godine. Nekoliko godina sam bila ubjeđena da kontrolišem svoj život, ali onda bih ponovo poklekla. Neki ljudi se mogu nositi sa pićem ili kokainom, ali ja sam shvatila da je za mene jedino rješenje 'sve ili ništa' i mora biti ništa. Od tada sam promijenila život", piše u dnevniku.

Prije nekoliko godina Naomi je priznala svoju ovisnost. Godine 2004. dobila je sudsku borbu protiv jednog tabloida koji je povrijedio njenu privatnost objavivši priču o Naominim posjetama grupi anaonimnih ovisnika.

U posljednih nekoliko godina Naomi je tri puta optuživana za napad na svoje uposlenike. Sada redovno ide na terapiju u društvu svoje majke.

Posljednjeg dana služenja kazne Naomi je napisala da je ponosna na sebe te da osjeća da je otplatila svoj dug društvu.

"Nisam ponosna na to što sam uradila, ali sam iz svega toga izvukla pouku. Sada moram nastaviti sa svojim životom, raditi na rješavanju svojih problema i ići na terapiju svaki dan", napisala je Naomi.