Showbiz
5

Ispovijest Sophije Loren: Najmračniji period mog života je kada sam izgubila dvije bebe

Klix.ba
U svojoj autobiografiji najveća italijanska zvijezda Sophia Loren je ispričala kako je preživjela gubitak dvije bebe prije nego što je iz trećeg pokušaja uspjela da postane majka.

Ispovijest Sophie Loren u kojoj otkriva kako je imala dva pobačaja prije nego je ispunila svoj ​​san da postane majka prenio je britanski Daily Mail.

Legendarna glumica je sa 29 godina postala ospjednuta idejom da ima djecu.

"Konačno sam ostala u drugom stanju. Bila sam očajnički sretna, sretnija nego što sam ikada bila. Jedva sam čekala da vidim oči svog djeteta. Nažalost, period koji je slijedio je najtužniji i najmračniji u mom životu", napisala je Sophia.

Jedne noći u Milanu je završila u bolnici, a sve čega se sjeća su pogledi babica.

"Imala sam osjećaj kao da me krive za to što mi se dogodilo. Kao i ostatak svijeta znale su da nisam bila zvanično udata za Carla Pontija jer se on još uvijek nije zvanično razveo od prve supruge. One nisu znale pravu priču, nisu znale ništa o meni, o mojim željama i strahovima. Užasno su bile nehumane prema meni. Izgubila sam bebu", napisala je.

Nakon četiri godine Sophia je ponovo ostala u drugom stanju, te je ovoga puta željela da bude opreznija i pazi na svoje tijelo. Glumica je ležala u krevetu, a iz straha nije smjela ni da pipne svoj stomak kako ne bi uznemirila bebu.

Najednom glumici je pozlilo i bila je blijeda kao duh, a njen prijatelj je pozvao doktora. Uprkos snažnim bolovima on joj je prepisao čaj od kamilice. Kada je shvatila da joj to neće pomoći pojurila je u bolnicu, ali ni tamo nije naišla na bolju reakciju ljekara koji je žurio za koktel zabavu i prepisao joj snažan sedativ.

"Moja majka je vrištala na doktora i govorila ’Da li vidite njeno lice? Ona upravo ima pobačaj!’. Ali, njegova zabava nije mogla da čeka. Kada su moji bolovi konačno prestali oko četiri sata ujutro, znala sam da je sve gotovo. ’Sinjora’, rekao mi je – ’Bez sumnje imate divne kukove i prelijepa ste žena, ali nikada nećete imati moći da imate dijete’, rekao mi je doktor kada se poslije dva sata vratio sa zabave“, dio je ispovijesti jedne od svjetskih seks simbola.

Njegove riječi su je potpuno porazile i učinile da se osjeća nemoćno i nesposobno. Carlu je rekla kako može da se vrati snimanju filmova. Pokušavala se našaliti samo kako bi mu pokazala da je snažna.

Narednih nekoliko mjeseci bili su veoma teški za ovaj par. Čak je i Carlo, koji je bio surovi biznismen postao depresivan, teško je odlazio na posao, nije želio ni da priča ni sa kim, a kamoli da se smije. Konačno, Sofija je pronašla doktora Huberta de Vaterila direktora ginekologije na klinici u Ženevi kome se obratila za pomoć. On joj je rekao pravu istinu – da joj ništa ne fali i da je žena normalnog zdravlja. Dao joj je do znanja da će narednu trudnoću morati dobro da prate, te da u tom slučaju neće biti problema.

Početkom 1968. godine Sofija je treći put ostala u drugom stanju, a ispostavilo se da njeno tijelo nije proizvodilo dovoljno estrogena što se lako dalo riješiti injekcijama. Devet mjeseci kasnije dobila je sina Carla Pontija Juniora.

"Plašila sam se da napustim sobu, da moj mališan slučajno ne zaradi prehladu. Ostala sam u bolnici 50 dana i nisam htjela da idem kući. Doktor me je tjerao iz bolnice i govorio da mene i mog sina čeka život napolju“.

Četiri godine kasnije Sophia je četvrti put ostala u drugom stanju, a ovaj put je uz injekcije estrogena bila mnogo opuštenija i snimala filmove. Posljednje mjesece trudnoće provela je u Ženevi u potpunom miru, a njen drugi sin Eduardo rodio se 1973. godine.

"Nakon prvog djeteta mislila sam da moja sreća ne može biti veća. Ali, Eduardo ju je duplirao. Moje iskustvo je jedna od onih nedokučivih misterija majčinstva", zaključila je.

Četrdesetpetogodišnji Carlo Ponti Junior danas je uvaženi dirigent koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je njegov pet godina mlađi brat Eduardo poznati režiser.