Naomi Campbell
0

"Iskoristili su me kao žrtvenog jarca na suđenju Tayloru"

Sarajevo-x.com
Naomi Campbell (Foto: Reuters)
Naomi Campbell (Foto: Reuters)
Supermodel Naomi Campbell kazala je kako je ona korištena samo kao "žrtveni jarac" na suđenju za ratne zločine bivšem predsjedniku Liberije Charlesu Tayloru.

Četrdesetogodišnja manekenka Naomi Campbell prošlog mjeseca svjedočila je u Haagu i tada je kazala kako je nakon dobrotvorne večere u kući Nelsona Mandele 1997. godine dobila nekoliko dijamanata na poklon.

Manekenka je istakla da su dvojica nepoznatih muškaraca došla na vrata njene sobe, pružila joj vrećicu uz riječi: 'poklon za vas' i otišla. Međutim, ona je negirala da je znala da su dijamanti poklon od Taylora.

Campbell je ovih dana proslavila 25 godina rada u modnoj industriji i povodom toga dala je intervju u kojem je istakla kako je bila prinuđena da svjedoči, prenosi "Daily Telegraph".

"Ono što morate razumjeti jeste da se nije meni sudilo. Ja sam bila prisiljena da svjedočim. Postojao je sudski nalog", kazala je Crna pantera nastavljajući:

"Nemam nikakve veze s tim procesom. Suđenje traje godinama i niko nije mario za to. Ali zato kada dovedu Naomi Campbell onda cijeli svijet zna. Pa, koliko ja mogu da shvatim jednostavno sam iskorištena kao žrtveni jarac."