Showbiz
121

Irina Shayk: Od djetinjstva u siromašnom ruskom gradiću do uspješne manekenske karijere

Klix.ba
Britanski Daily Mail donosi ekskluzivnu priču o manekenki Irini Shayk i njenom životnom putu od odrastanja u siromašnom ruskom gradiću Jemanzhelinsk, pa sve do velikog uspjeha u svijetu modelinga.

Ruska manekenka Irina Shayk, poznata je i po svojoj petogodišnjoj vezi sa slavnim nogometašem Cristianom Ronaldom s kojim je prekinula u januaru ove godine. Rusku su ljepoticu nedavno paparazzi snimili u zagrljaju američkog glumca Bradleya Coopera, zvijezde filma "American sniper", a brojni strani mediji pišu kako je upravo on novi dečko ruske ljepotice.

Irinin je otac preminuo od raka pluća, a njena porodica, s kojom je stanovala u neuglednom stančiću siromašnog predgrađa je bila dosta siromašna.

"Bili smo jako siromašni. Poslije škole, sestra i ja smo pomagale mami u uzgoju krompira, krastavaca, paradajza, to je ono što smo jeli", pričala je Irina koja je željela postati novinarka.

"Na kraju nisam bila sigurna čime ću se baviti, no znala sam da ću napustiti svoj rodni grad. Osjećala sam da je to moja sudbina", kazala je Shayk.

Daily Mail spominje i njenu vezu sa starijim biznismenom, kao i probleme s dobijanjem vize u SAD-u zbog njezinog prezimena koje implicira muslimanske korijene.

Svoj specifični izgled Irina može zahvaliti upravo svom ocu Valeriyju Shaykhlislamovu koji je bio Tatar, pripadnik muslimanske manjinske skupine. Od svoje majke, Ruskinje, naslijedila je svijetle oči.

Njeni nastavnici su govorili kako je uvijek privlačila pažnju svojom ljepotom i drugačijim izgledom, no kako je bila izuzetno skromna i posvećena učenica. Navode kako se dobro slagala sa svima, te nije bila nimalo arogantna i tašta.

Sa 18. godina, Irina Shayk je otputovala u Moskvu kako bi sudjelovala na takmičenju ljepote Miss Chelyabinsk 2004, gdje je i pobijedila. Na takmičenju su je uočili fotografi koji su joj odlučili napraviti portfolio, a ostalo je, kako kažu, historija.