Oprah Winfrey
0

"Imam 90 kilograma"

Sarajevo-x.com
Posramljena TV voditeljica Oprah Winfrey ljuta je na sebe nakon što je ponovo uspjela nagomilati kilograme s kojima se godinama bori.

U januarskom izdanju magazina "O" ova 54-godišnjakinja je otvoreno progovorila o problemima sa štitnom žlijezdom i strahovima da bi se oni mogli pogoršati. Također je priznala da se od 2006. udebljala skoro 20 kilograma.

"Pogledam se kad sam bila mršavija i pomislim - Kako sam ponovo dozvolila da se ovo dogodi?" ispričala je kraljica talk showa produkcijske kuće Harpo Productions.

"Posramljena sam. Ljuta sam na sebe", kaže Oprah.

Prema indeksu tjelesne mase, Winfrey spada u pretile, a takvi ljudi imaju povećan rizik od hroničnih bolesti, kao što je povišen krvni pritisak, dijabetes i visok nivo holesterola.

Oprah priznaje da se prestala truditi da bude mršava. Sad samo želi biti jaka, zdrava i u formi. Jednom prilikom je priznala da se izgladnjivala kako bi izgubila na težini. 1993. godine angažovala je privatnog trenera Boba Greena da radi s njim. Sad joj je najveća dilema kakvu haljinu da izabere za svečanost prilikom preuzimanja funkcije novog predsjednika SAD-a Baracka Obame.

"Imala sam u vidu jednu haljinu, ali nisam sigurna da ću stati u nju", izjavila je Winfrey.