Showbiz
0

Hollywoodske zvijezde protiv nezavisnosti Kosova

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Beogradu pored Rusije podrška, kada je u pitanju Kosovo, stiže i iz Hollywooda. Naime, poznate filmske zvijezde kao što su George Clooney i Sharon Stone počinju se uključivati u "balkansku krizu“ i iznositi svoja mišljenja o tome treba li Kosovo biti nezavisno ili ne.

Nakon što su George Clooney i Sharon Stone izjavili da će javno protestirati ukoliko Kosovo proglasi nezavisnost i ukoliko isto bude međunarodno priznato, njihovom mišljenju i nakanama pridružile su se i druge hollywoodske zvijezde - Richard Gere i Sir Sean Connery.

Tanjug izvještava, citirajući navode drugih medija, da su Clooney, Stone i drugi najavili proteste "iz srca filmske industrije – Hollywooda, za početak narednog mjeseca“.

Mediji špekulišu da bi se "grupi glumaca za Kosovo unutar granica Srbije“ mogao pridružiti i Tom Hanks. George Clooney je u jednom razgovoru za medije kazao kako intenzivno prati sva dešavanja na svjetskoj političkoj sceni, ali da u slučaju Kosova nije imao prilike saslušati i "srpsku stranu priče“.

Ovaj glumac je naglasio da se njegova prijateljica i hollywoodska zvijezda Sharon već susrela sa nekoliko utjecajnih ljudi iz SAD kako bi lobirala za nepriznavanje nezavisnosti Kosova.

Richard Gere pak smatra da je Kosovo obavijeno velom tajni te da mora postojati snažan razlog zbog kojeg velike svjetske sile tako silno žele njegovu nezavisnost.

"Mora da postoji nešto jako bitno na Kosovu kada se svi tako snažno bore za njega“, kazao je Gere.