Showbiz
0

Hollywood u panici: Muškarac koji se zabavljao s glumicama i modelima pozitivan na HIV

Klix.ba
Popularni muškarac iz Hollywooda, čiji identitet nije objavljen, izazvao je paniku u filmskom raju, ali i šire, jer se saznalo da je pozitivan na HIV. Problem je taj što je ova superzvijezda bila u vezama s brojnim popularnim glumicama, modelima, televizijskim zvijezdama i novinarkama.
Foto: EPA
Foto: EPA

"Saznalo se da je ta osoba HIV pozitivna i da je bila upoznata o tome godinama", rekao je izvor za The Sun.

Sličan tekst objavljen je na Radar Online prošle sedmice, u kojem se tvrdi da se taj muškarac priprema na pravnu akciju protiv žene koja ga je zarazila.

"Veliki broj ljudi koji ga znaju savjetovali su mu da se suoči sa situacijom uzdignute glave i kaže javno", navodi izvor dodajući kako je tog muškarca strah da bi priznanje o zaraženosti moglo utjecati na njegovu karijeru.

Ova vijest objavljena je dva mjeseca nakon što je zvijezda sitcoma "Who's The Boss" Danny Pintauro otkrio da je zaražen HIV-om 12 godina i da se zarazio oralnim putem.

Uprkos napretku medicine u borbi u liječenju HIV-a i dalje postoji velika stigma u vezi s tim i mnogi vjeruju da se mogu zaraziti samo homoseksualne osobe i korisnici droga.

NBA zvijezda Magic Johnson bori se s tim predrasudama otkako se zarazio prije 20 godina.

"I ja sam tako mislio. Bio sam naivan i mislio sam da se to meni ne može dogoditi. Ovdje sam i kažem da se može desiti bilo kome. Čak i meni", rekao je Johnson 1991. godine kada je saznao da je zaražen.