Paris, Lindsay, Britney
0

Holivudske zločeste djevojke nisu više zanimljive

Sarajevo-x.com
Američka jetsetterica Paris Hilton, glumica Lindsay Lohan i pjevačica Britney Spears ne vladaju više medijskim prostorom kao nekad. Nekima od njih bilo je i vrijeme da se umjesto svakodnevnog partijanja suoče sa pravim životnim problemima.

Iako je nekad bilo nezamislivo, danas je izvjesno da Paris Hilton nije više ljubimica medija. Ova jetsetterica najviše je dobila na globalnoj popularnosti nakon što je u javnost procurio njen seks video. Doduše, nikad nije prestala da pravi zabave u kući, zbog čega se bune i njene komšije. Ipak, i pored toga sve je manje na meti tračeva.

Paris Hilton nije jedina koja je počela da blijedi u medijskom prostoru. Britney Spears je prije dvije godine bila na rubu nervnog sloma, te se špekuliralo da neće preživjeti ogromnu medijsku pažnju. Njena karijera je bila na rubu propasti. Nakon što je javno obrijala glavu počela je da se zabavlja sa jednim od fotografa, koji su je stalno pratili. Nakon nekog vremena agonija je počela da jenjava, te se Britney prijavila u bolnicu na rehabilitaciju.

Danas Britney bez ikakvih problema ide na svjetsku turneju. Mnogi su joj predviđali preranu smrt, alii ona je očigledno znala bolje. Vratila se, ni manje ni više, nego na vrh.

Lindsay Lohan je kao i Britney odlučila da ludilo u njenom životu mora prestati. Nakon što je završila u zatvoru 2007. godine, priznala je da ima problem s alkoholom, te otišla na rehabilitaciju.

Mnogi stručnjaci za američku modernu kulturu, kako navodi magazin The Observer, ovaj prevrat dovode u vezu s globalnom ekonomskom krizom. Milioni Amerikanaca su ostali bez posla i domova, te su ljudi, pokušavajući da riješe vlastite probleme, zaboravili na probleme slavnih.

Čak je i prodaja fotografija poznatih ličnosti, opala za 31% u odnosu na 2007. godinu. Zvijezde su također dobile zaštitu, nakon što je izglasan anti-paparazzi zakon, po kojem oni ne smiju da narušavaju privatni prostor poznatih ličnosti i proganjaju ih. Ima i onih koji misle da će po jenjavanju ekonomske krize situacija biti kao nekad.