Showbiz
0

Hiljade ljudi pozvalo Kanyea Westa da 2020. godine svrgne Trumpa s trona

Klix.ba
Kanye West (Foto: EPA)
Kanye West (Foto: EPA)
Donald Trump je prije dva dana izabran za predsjednika SAD-a, a oni koji ga ne podržavaju su već počeli razmišljati o osobi koja bi mu mogla biti protukandidat na izborima 2020. godine. Hiljade poziva da se suprotstavi Trumpu za četiri godine dobio je reper Kanye West.

Nakon što je Donald Trump proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u SAD-u, reper Kanye West je dobio hiljade poziva da se 2020. godine kandiduje za predsjednika i svrgne Trumpa s trona.

West je na dodjeli MTV-jevih nagrada za 2015. godinu izjavio da će se 2020. kandidovati za predsjednika, ali tada ga niko nije shvatio ozbiljno. No, nakon Trumpove pobjede reper je dobio hiljade tvitova u kojima ga fanovi pozivaju da ispuni obećanje.

"Kada govorim o ideji da budem predsjednik ne kažem da imam bilo kakve političke stavove, ali imam pogled na čovječanstvo, ljude i istinu. Čak 500 djece je ubijeno u Chicagu u godini dana, početkom jula se desilo sedam policijskih pucnjava, a mi ne reagujemo. Ako mogu promijeniti nešto dok sam živ, onda ću to pokušati učiniti", rekao je West u za BBC-jev Radio 1.

Demokrati će 2020. godine sigurno biti u potrazi za kandidatima koji će se moći suprotstaviti Trumpu koji je preko noći u potpunosti promijenio izgled američke politike.

Kanye West je ranije nastupao na konvenciji Demokratske stranke, Barack Obama ga je u nekoliko navrata pozivao u Bijelu kuću, a nedavno je snimio selfie s Hillary Clinton.