35. godina od smrti kralja rocka
0

Hiljade fanova odaje počast Elvisu Presleyju

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Zvaničnici grada Memphisa očekuju hiljade fanova koji će doći i odati počast kralju rock and rolla Elvisa Presleyja na 35. godišnjicu njegove smrti. Očekuje se da će cijela godina biti u znaku legendarnog muzičara i pjevača i da će Elvismania dostići vrhunac 16. augusta u Gracelandu gdje je sahranjen Elvis.

Da je Elvis Presley poživio, ove godine bi napunio 77 godina. Međutim, hiljade fanova koji posjećuju njegovo imanje Graceland potrvđuju da je uspomena na muzičkog velikana još uvijek živa.

U decembru prošle godine je u Dusseldorfu u Njemačkoj otvoren muzej u čast popularnog pjevača. Elvis Cruise je ime tematskog krstarenja od Floride za Bahame idući vikend, a zvaničnici brazilskog Sao Paula planiraju najveću izložbu i komemoraciju u čast kralja rock and rolla koja je ikada održana izvan Sjedinjenih Američkih Država.

"Svakih pet godina vidimo tradiciju koja se ponavlja i očekujemo da se to desi i ove godine kako bismo odali počast Elvisu Presleyu. Pripremamo se za talas posjetilaca i to otprilike 700.000 ljudi koji će doći na događaje u čast kralja", rekao je Kevin Kane, šef Službe za komemoraciju, prenosi AFP.

Zanimljivo je da je Forbes objavio da je zarada Elvisa Presleya, tačnije zarada na račun njegovog imena, za 2011. godinu bila 55 miliona, što je više nego što je zaradila naprimjer Taylor Swift ili tinejdžerska atrakcija Justin Bieber.