Zaboravila kako je biti Meksikanka
0

Hayek naljutila obožavatelje komentarima o svom porijeklu

Klix.ba
Salma Hayek
Salma Hayek
Glumica Salma Hayek je razljutila svoje obožavatelje u Meksiku sa nekoliko komentara o svom naslijeđu.

Četrdesetdvogodišnja glumica, koja se 2009. godine udala za francuskog milijardera Francoisa Henrija Pinaulta, je nedavno za Vogue Deutsch govorila o svojoj ulozi vođe meksičkog narko kartela u filmu "Savages".

"Ponosna sam što sam radila na ovom filmu sa svim tim sjajnim glumcima. Iskreno, slabo sam se sjećala kakav je osjećaj biti Meksikanka. Moj život je sada potpuno drugačiji", rekla je Hayek.

Međutim, njen komentar je izazvao buru negodovanja i kritika njenih obožavatelja, koji su je optužili da se pokušava odvojiti od svojih korijena otkako se preselila u Francusku.

"Šta je Salma mislila kada je rekla da je zaboravila kako je biti Meksikanka? Da je postala Francuskinja i da je previše bogata za našu krv?", napisao je jedan blogger na stranici Guanabee.

"Nikada ne zaboravi odakle dolaziš Salma. Uvijek budi ponosna. Zapamti, isto onako kako novac dođe, tako može i otići", dodao je drugi blogger.

Međutim, glasnogovornik Salme Hayek je izjavio da je za takvu izjavu kriv njemački magazin, koji je loše preveo njene riječi.

"Sve je to izgubljeno u prevođenju. Salma nije mislila ništa loše", kazao je glasnogovornik.