Showbiz
11

Hasselhoff ostao bez novca, bivšoj supruzi ne može isplaćivati 21.000 dolara mjesečno

Klix.ba
David Hasselhoff (Foto: EPA)
David Hasselhoff (Foto: EPA)
Holivudski glumac David Hasselhoff je zatražio od suda da smanji mjesečnu obavezu da mjesečno isplaćuje bivšoj supruzi Pameli Bach 21.000 dolara, jer više nije ni sjena zvijezde koja je imala stotine miliona dolara.

Šezdesettrogodišnji Hasselhoff je zaradio ogromno bogatstvo glumeći u serijama Knight Rider i Baywatch, a sada tvrdi da na računu ima manje od 4.000 dolara, tako da bivšoj supruzi Pameli više ne može mjesečno isplaćivati 21.000 dolara, odnosno 252.000 dolara godišnje.

Hasselhoff tvrdi da pokušava prikupiti sredstva, no, to je izuzetno teško zbog slabe prodaje ulaznica za njegovu turneju u Evropi, a nije siguran ni da li će njegov reality show "Hoff the Record" biti uspješan.

Prema sudskim dokumentima, Hasselhoff posjeduje nekretnine, automobile, nakit i drugu imovinu u vrijednosti od 1,79 miliona dolara, ali ne i keš.

Međutim, Pamela tvrdi drugačije te tvrdi da njen bivši muž posjeduje imovinu širom svijeta vrijednu više od 120 miliona dolara te da nastavlja raditi i zarađivati.

Sudska bitka je počela nedugo nakon što je glumac objavio vjeridbu sa Hayley Roberts.

Saslušanje je zakazano za kraj maja.