Novi bh. bloger
0

Haris Pašović počeo pisati blog

Sarajevo-x.com
Ideja kreiranja vlastitog bloga kao načina izražavanja u modernoj svakodnevnici privukla je i poznatog sarajevskog pozorišnog režisera Harisa Pašovića, koji se pridružio plejadi ličnosti iz brojnih aspekata društvenog života koji su svoje mišljenje sa internetskim korisnicima odlučili podijeliti putem popularnog servisa Blogger.ba.

Režiser koji je sarađivao sa Susan Sontag i bio utemeljivač prvog Sarajevo Film Festivala predavao je bh. oskarovcu Danisu Tanoviću i dobitnici Zlatnog medvjeda Jasmili Žbanić na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Jedan je od vodećih ljudi u svojoj struci u ovom dijelu svijeta, a radi i kao umjetnički direktor najmlađeg sarajevskog teatra East West Centar, čiji je osnivač.

Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, ali i bespoštedni kritičar zaostalog teatarskog i političkog sistema i divljeg kapitalizma. Na svom blogu nazvanom "In Time" u prvom postu dotakao se slučaja nogometnog bh. reprezentativca i velikog profesionalca Zvjezdana Misimovića, te prognozirao "zvjezdanu revoluciju" kada počne pobuna izvanrednih mladih igrača u težnji za boljim uslovima rada.

O čemu je novi bloger Haris Pašović pisao danas pročitajte na harispasovic.blogger.ba.