Sramota zbog 1,19 funti
0

Golman Manchester Uniteda De Gea ukrao krofnu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mladi golman Manchester Uniteda David de Gea (20) propisno se osramotio nakon što su ga zaštitari u supermarketu Tesco uhvatili u pokušaju krađe - krofne.

Španski golman koji je ovo ljeto došao iz Atletico Madrida, uz odštetu od 20 miliona eura, došao je u trgovinu u Manchesteru s dvojicom prijatelja. Poslužili su se krofnama, a potom su se neočekivano uputili prema izlazu, bez namjere da plate. Nisu, međutim, primijetili kamere koje su snimale njihovu avanturu.

Sve je putem ekrana pratio zaštitar koji je špansku trojku zaustavio na izlazu i odveo ih u posebnu prostoriju. Iz Tesca nisu htjeli imenovati De Geu, ali je glasnogovornik trgovačkog lanca potvrdio za The Sun:

"Naša je zaštitarska ekipa razgovarala s mušterijom i problem je riješen."

The Sun navodi da u Tescu nisu zvali policiju i da protiv nestašnog nogometaša neće biti poduzete nikakve mjere. Tesco, međutim, ima pravilo da svako ko je uhvaćen u krađi ima zabranu ulaska u njihove trgovine tri mjeseca.

Hoće li se to primijeniti i na De Geu nije poznato, baš kao ni odgovor na pitanje zašto se je mladić koji zarađuje oko 70.000 funti sedmično doveo u neugodnu situaciju zbog krofne koja košta 1,19 funti.