Vojvotkinja od Cambridgea
3

Godišnjica braka vojvotkinje Catherine i princa Williama

Klix.ba
Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, je trenutno jedna od najvećih svjetskih zvijezda. Nakon samo 12 mjeseci braka sa princom Williamom, javnost joj pripisuje zasluge za osiguravanje budućnosti britanske monarhije.

Na prvi pogled se može činiti da je Catherine, ili Kate kako je još zovu, lako prošla kroz prvu godinu braka, ali iza svega stoji težak rad i pažljivo planiranje.

Svaki detalj sa prošlogodišnjeg vjenčanja, počevši od torte pa sve do drveća u crkvi, je ili isplaniran od strane kraljevskog para ili su to oni odobrili.

Kate je bila u vezi sa Williamom nekoliko godina prije nego su se vjenčali pa je bila u prilici da osjeti i tamnu stranu slave. Jednom se čak morala odseliti iz Londona zbog paparaca.

U trenutku kada su objavili svoje zaruke, Kate je već bila spremna na sve. William se pobrinuo da joj svi u palati daju podršku koja joj je potrebna.

Kate se vrlo brzo snašla i uskoro je, na zadovoljstvo svih u palati, na sebe preuzela i neke službene dužnosti, piše CNN.

''Kate ima jaku volju i zna šta hoće. Malo je stvari koje joj mogu poremetiti planove'', rekao je jedan neimenovani izvor iz palate.

Kate je i jako zadovoljna svojim izgledom. Većinu garderobe kupuje sama u običnim prodavnicama i uvijek nenajavljena. Ona nije modna ikona, ali zna kako odabrati upravo ono što joj odgovara u određenoj prilici.

Vojvotkinja je jako opuštena kada je okružena velikim brojem ljudi. Čim izađe iz auta, odmah priđe i porazgovara sa nekim iz mase ljudi koji je dočekaju.

Kate je svjesna svoje slave i položaja, ali ne dozvoljava da je to ometa u planovima.