Snima pjesme već 20 godina
0

Glumica Milla Jovovich okreće se muzici

Klix.ba
Glumica Milla Jovovich planira objaviti novi muzički album. Zvijezda filmova "Resident Evil" je za Metro izjavila da snima pjesme već 20 godina.

"Godinama objavljujem pjesme na svojoj oficijelnoj internet stranici, ali nikada nisam imala želju da to radim profesionalno. Moja izdavačka kuća nije znala šta da radi sa 16-godišnjom djevojčicom koja pjeva narodne pjesme i svira akustičnu gitaru. Uvijek su mi govorili da žele nešto veselije, nešto uz šta se može plesati. Zbog toga sam odlučila da svoju muziku ponudim besplatno na internetu. Sada planiram da izdam i album i nadam se da će se ljudima svidjeti dovoljno da ga kupe", rekla je Jovovich.

Na internet stranici kao uvodna muzika se može čuti njena pjesma "Left & Right". Posljednja pjesma koju je izdala oficijelno je singl "Electric Sky", koji je dostupan putem servisa iTunes i Amazon.

"Nadam se da ću do oktobra snimiti nešto jako dobro. Album će se zvati 'Sweeter Than Madness'. Producent će biti moj prijatelj Chris Brenner. Moj bivši momak Stuart Zender će svirati bas", rekla je Jovovich.