Emisija "Pronađi svoj korijen"
0

Glumci nakon 23 godine otkrili da su u rodbinskoj vezi

Klix.ba
Glumac Kevin Bacon i njegova supruga glumica Kyra Sedgwick su daljnji rođaci, otkriveno je u emisiji "Pronađi svoj korijen".

Rodbinska veza između dvoje supružnika, koji su zajedno 23 godine, je otkrivena u emisiji koja prati gene slavnih ličnosti, a vodi je Henry Louis Gates Jr.

I Bacon i Sedgwick će se pojaviti u idućoj epizodi, a navodno oboje provjeravaju svoje korijene.

"Ispostavilo se da dijele dvije zajedničke stvari. Jedna je da su potomci ljudi koji su bili robovlasnici, a drugo je da su zapravo daljnji rođaci", rekao je Gates za website WENN.

Gates je dodao da se slavne osobe slože s tim da budu i seriji i da podijele historiju svojih porodica, čak i kada su rezultati neprijatni.

"Nemamo nikakve prethodne aranžmane ni sa kim osim da su upoznati sa pravilima i da dobrovoljno daju podatke svojih porodičnih korijena. Imamo eksperte u istraživanju gena, neki su specijalizovani u afroameričkim genetskim istraživanjima, neki jevrejskim, azijskim... ukoliko nađemo nešto, mi to i objavimo", rekao je Gates.

U epizodi koja je uključivala Roberta Downeyja Jr. dokazano je, naprimjer, da je u njegovoj bližoj familiji počinjeno okrutno ubistvo. Bacon i Sedgwick nisu uznemireni Gatesovim pronalascima.