Showbiz
12

Glumac J. K. Simmons (61) se u teretani priprema za novu ulogu

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Legendarni američki glumac J. K. Simmons naporno vježba u teretani i priprema se za ulogu u novom filmu "Justice League" koji u kina stiže naredne godine.

J. K. Simmons radi sa trenerom poznatih osoba, Aaronom Williamsonom, koji je njegovu fotografiju objavio na svom Instagram profilu, napisavši:

"Svaki put kad treniramo zajedno zaboravim da on ima 61 godinu. Ovako izgleda biti stvarno posvećen nečemu."

Williamson, koji inače trenira brojne glumačke zvijezde kao što su James Marsden i Dwayne Johnson, kaže za 61-godišnjeg oskarovca da može "mlađe generacije učiniti ljubomornim".

Simmons "nabacuje" mišiće za ulogu komesara Gordona u nadolazećoj akciji o superherojima "Justice League" , koja u kina dolazi 2017. godine.

Jonathan Kimble "J. K." Simmons je poznat po nizu zapaženih karakternih uloga na filmu i televiziji. Među njima se najviše ističu Dr. Emil Skoda u TV-seriji "Law & Order", kao i drugim serijama istoimene franšize, zamjenik šefa policije Will Pope u TV-seriji The Closer, vođa neonacističkih zatvorenika Vernon Schillinger u TV-seriji "Oz", J. Jonah Jameson u filmskoj franšizi "Spider-Man" te kao Mac MacGuff u filmu "Juno".

Njegova najaktuelnija uloga bila je u filmu "Whiplash".

#Family

Fotografiju objavljuje Aaron Williamson (@aaronvwilliamson)