Showbiz
0

Glumac iz Harrya Pottera napisao priručnik za mršavljenje

Klix.ba
Autor kontroverznog priručnika za mršavljenje, koji je skinuo s trona najpopularniju knjigu o dijeti "Dukan Diet", je glumac Paul Khanna, najpoznatiji po ulozi u filmu "Harry Potter i darovi smrti".

Khanna, koji ujedno radi i kao lični trener, autor je knjige naslovljene "Six Weeks to OMG" iako na koricama stoji da ju je napisao Venice A. Fulton, međutim riječ je samo o pseudonimu, piše The Mail on Sunday.

Njegov dijetni plan našao se na meti krtičara koji ga optužuju da su mu ciljna publika tinejdžerice na koje je lako utjecati. Khanna navodno obećava 10 kilograma manje za šest sedmica ukoliko slijedite njegov plan prehrane i vježbanja.

Knjiga savjetuje da izbjegavate doručak i umjesto jutarnje kafe preporučuju 15-minutno kupanje u hladnoj vodi koje će potaknuti metabolizam.

Voćni sokovi, škrob i ugljikohidrati su strogo zabranjeni, a jedna od najspornijih tvrdnji nove dijete je da su ugljikohidrati iz povrća kao što je brokula loši za mršavljenje jednako kao i Coca-Cola.

Izdavač Michael Joseph potvrdio je da je Fulton zapravo Khanna, a isto je priznala i glasnogovornica izdavačke kuće Penguin Group Franecsca Russell.

"Paul je napisao knjigu pod pseudonimom kako bi svoju glumačku karijeru odvojio od bogatog iskustva koje je stekao kao lični trener. Ime Venice je izabrao jer se ne može odrediti da li se radi o muškarcu ili ženi, ali i zato što je zaljubljen u plažu Venice u Californiji", kazala je Russell.