Showbiz
0

George Michael nakon četiri sedmice zatvora ponovo na slobodi

Sarajevo-x.com
Britanski pjevač grčkog porijekla George Michael je od danas ponovo slobodan čovjek, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od četiri sedmice.

Pop-zvijezda George Michael je oslobođen iz zatvora Highpoint u Suffolku, nakon što je odslužio četiri od osam sedmica zatvorske kazne. Kazna je uslijedila pošto što je Michael oštetio svoj Range Rover vozeći pod uticajem marihuane.

Pjevač je primijećen jutros u blizini svog doma u sjevernom Londonu. Preostale četiri sedmice će biti na uslovnoj slobodi, a kao dodatak tome će platiti 1.560 eura novčane kazne. Također, dobio je zabranu upravljanja automobilom u trajanju od pet godina.

Osuđen je 14. septembra, nakon što je priznao da je vozio pod uticajem droge i da je posjedovao dvije cigarete načinjene od marihuane.

Četrdesetsedmogodišnjak, čije je pravo ime Georgios Panayiotou, je 18. septembra prebačen u zatvor Highpoint .

"On je prihvatio kaznu koju mu je sudija odredio i odslužit će je u potpunosti. Žalbe neće biti. Na tome je sam insistirao", rekao je za "Daily Mail" blizak prijatelj popularnog pjevača.

Prošle sedmice su se pojavile glasine da Michael ima poseban tretman u zatvoru, nakon što su ga vrijeđali ostali zatvorenici.

"Koliko god da mislim da je potrebno izdignuti se iznad gluposti koje čitam u novinama o mom specijalnom tretmanu ovdje u zatvoru, isto tako mislim da je pošteno da reagujem i da objasnim situaciju svojoj porodici, prijateljima i fanovima. Vjerujte mi da u posljednje tri sedmice nije bilo suza, zabrinutosti, zlostavljanja, čak nije bilo ni mnogo nesanice. Svi su prema meni bili ljubazni - čuvari, zatvorenici i zatvorsko osoblje. Nisam imao nikakav poseban tretman. Najviše vremena sam provodio čitajući hiljade pisama podrške. Obećavam da ću se odužiti za to svojom muzikom", izjavio je George Michael.

Ostatak kazne će odslužiti u zajednici i redovno će se javljati službeniku koji je zadužen za njega.