Nekadašnja YouTube senzacija
0

Gdje je danas Susan Boyle

Klix.ba
Susan Boyle
Susan Boyle
Pjevala je kako sanja san, a onda se taj san ostvario. Sredovječna domaćica iz Škotske, volonterka u obližnjoj crkvi koja je voljela pjevati, 2009. je postala globalna senzacija kada se pojavila na TV takmičenju talenata. Od tada se štošta dogodilo u njenom životu, ali se njena svakodnevnica nije mnogo promijenila.

Prodala je milione primjeraka svojih pjesama, pjevala papi Benedictu XVI, nastupala u Las Vegasu, a mjuzikl o njenom životu publika u Velikoj Britaniji očekivala je s velikim entuzijazmom. Sljedećeg mjeseca trebala bi objaviti svoj četvrti album "Standing Ovation". Ipak, ova se 51-godišnjakinja nije puno promijenila.

Istina, frizura joj je drugačija, nosi nešto skupocjeniju odjeću i šminku, ali i dalje živi u svom malom gradu i bori se sa tremom uoči nastupa uživo.

Njen život možda liči na bajku, ali dio te bajke je i noćna mora, kaže Susanina prijateljica, škotska glumica Elaine C. Smith.

Boyle sada ima automobil i šofera koji je vozi gdje treba, ali se i dalje striktno drži poznatih mjesta i rutina. Kupila je modernu kuću na dva sprata u Blackburnu, koja ju je koštala 480.000 dolara, ali njeni susjedi kažu da najčešće boravi u skromnoj kući u kojoj je odrasla.

Još uvijek se povremeno pojavljuje u pabu The Crown i pjeva karaoke.

Njena komšinica Helen Cameron kaže da je divno što se nije promijenila, iako je sigurno pod pritiskom.

"Ovdje može biti ono što jeste", uvjerena je ova 20-godišnjakinja.

Boyle štiti i njen menadžer Andy Stephens, kao i uzak krug prijatelja i rodbine.

Podsjetimo, video na kojem pjeva "I Dreamed a Dream" na takmičenju Britain's Got Talent na YouTubeu je pregledan više od 106 miliona puta. Ogroman uspjeh napravili su njeni album "I Dreamed a Dream" i "Gift". U Las Vegasu je nastupala sa Donnyjem Osmondom, svojim idolom iz djetinjstva.