Žrtva silovanja iz 1977.
0

Gailey: "Muka mi je od priče o Polanskom"

Sarajevo-x.com
Samantha Gailey, žrtva seksualnog zlostavljanja reditelja Romana Polanskog, jako je uzrujana nakon što ju je vijest o njegovom hapšenje ponovo dovela u centar svjetske pažnje, tri decenije nakon incidenta.

Samantha je imala samo 13 godina kada je upoznala slavnog reditelja i oskarovca na foto snimanju za francusko izdanje časopisa Vogue. On je prvobitno bio optužen da je drogirao, omamio šampanjcem i silovao. Kasnije je priznao krivicu samo za seksualni odnos sa maloljetnicom, dok je druge optužbe odbacio.

Samantha, koja je udajom uzela prezime Geimer, sada ima 45 godina, živi sa mužem i troje djece na otoku Kauai na Havajima. Vijest o hapšenju Polanskog, koja je odjekula svijetom, čula je tokom posjete muževoj porodici.

Njen 20-godišni sin Jaimi tvrdi da je Samanthi muka od svih dešavanja. Njen susjed također je otkrio kako je bila izvan sebe zbog činjenice da je ponovo uvučena u tu priču.

"To se trebalo davno završiti i ona samo želi da se odmakne od svega toga. No, njegovo hapšenje ponovo je vratilo u centar pažnje. Ona vodi jedan miran, porodični život i ne želi to remetiti", kazao je sin za Telegraph.

Geimer radi kao knjigovođa u lokalnoj firmi koja se bavi prodajom nekretnina i živi u velikoj porodičnoj kući na Kauaiji, koji je poznat kao 'otok vrtova' na Havajima. Početkom ove godine podnijela je zahtjev sudu da odbaci sve optužbe protiv Polanskog.

Slavni reditelj posljednjih 30 godina živi u azilu u Francuskoj, a uhapšen je prošle sedmice u Švicarskoj, gdje je došao da na filmskom festivalu u Zurichu primi nagradu za životno djelo.