Showbiz
0

Fotografije kojih se slavni stide

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kršenje zakona i hapšenje osumnjičenih nije ništa neobično, no kada su u pitanju slavni i bogati, onda je svaki njihov prekršaj medijski do u detalje propraćen, a fotografije zabilježene u policijskim stanicma obiđu cijeli svijet.

Za razliku od mnogih drugih država u kojima nije dozvoljeno objavljivati fotografije osumnjičenih zabilježene u prostorijama policijskih stanica radi otvaranja dosjea, zakon u Los Angelesu do nedavno je dozvoljavao objavljivanje ovakvih fotografija.

Javnost željna senzacija uvijek je tražila fotografije slavnih zabilježene u policiji. Međutim, ubuduće to više neće biti moguće. Naime, policija u Los Angelesu odlučila je ne objavljivati fotografije osumnjičenih ukoliko to nije potrebno za slučaj, odnosno ako se ne radi o bjeguncu, bez obzira da li se radi o slavnoj ličnosti ili ne.

"Mislim da je ova odluka donijela olakšanje brojnim slavnima jer su fotografije iz policijskih dosjea one koje ih prate do kraja života“, kazao je za AP Stan Rosenfield koji ima dugogodišnje iskustvo izvještavanja iz Hollywooda.

Neke slavne ličnosti koje će se cijeloga života stidjeti zbog slika iz policijskog dosjea su zasigurno glumac Hugh Grant koji je 1995. godine uhapšen zbog seksualnog odnosa sa prostitutkom; Paris Hilton se ove godine morala slikati za zatvorski album jer je uhvaćena u vožnji pod utjecajem droga i bez validne vozačke dozvole; Nick Nolte je ostao zapamćen po šokantnoj fotografiji iz 2002. godine kada je uhapšen zbog neprilagođene vožnje, a O.J. Simpson je stekao planetarnu popularnost zbog sumnje da je ubio svoju suprugu i njenog tadašnjeg momka, a slika iz dosjea obišla je cijeli svijet.

"Neće se više objavljivati fotografije zabilježene za dosje, ukoliko nema potrebe, svejedno o kome je riječ“, naglasio je Steve Whitmore, glasnogovornik policijski stanice u Los Angelesu.