Kako je ubijena Ksenija Pajčin
0

Filip je prislonio pištolj na čelo i pucao

Sarajevo-x.com
Ksenija Pajčin
Ksenija Pajčin
Filip Kapisoda (23), kako su pokazali nalazi obdukcije, držao je pištolj na čelu Ksenije Pajčin (32) nekoliko trenutaka prije nego što je ispalio smrtonosni hitac. Barutne čestice nađene na njenoj ruci ukazuju na to da je ona najvjerovatnije pokušavala da odgurne oružje, ali u tome nije uspela jer je Filip tada povukao okidač i ubio je, objavljuje danas list "Blic" pojedinosti ubistva.

Nakon što je ubio Kseniju, Filip je stavio cijev pištolja sebi u usta i pucao. Koliko je prošlo vremena između ubistva i samoubistva niko još uvijek ne zna.

"Vrijeme smrti može da se odredi približno na osnovu nekoliko faktora. Ukoliko su tijela nađena ubrzo poslije zločina, vrijeme smrti se može odrediti sa velikom preciznošću, ali niko to ne može da učini precizno u minut ", izjavio je za Blic neimenovani sagovornik iz policije.

Pretpostavka je da nije prošlo mnogo vremena od ubistva do momenta kada je Filip ubio sebe, dok komšije poslije zločina također nisu mogle da preciziraju kada se tragedija odigrala.

Blic saznaje da kada je 16. marta uveče u stan u Nikšićkoj ulici 6 došla uviđajna ekipa, Ksenija, koja je ležala tik pored ulaznih vrata, na sebi je imala majicu i jaknu.

Na osnovu garderobe i položaja tijela pretpostavlja se da je htjela da izađe napolje. Filip je, međutim, bio u majici kratkih rukava, što ukazuje na to da nije namjeravao da napušta stan.

Obdukcijom je utvrđeno da na njihovim tijelima, osim rana od metaka, nije bilo drugih povreda, na osnovu čega se zaključuje da između njih nije bilo fizičkog obračuna. Šta se tačno dešavalo tih posljednjih trenutaka prije nego što je Ksenija krenula ka vratima, još uvijek se samo nagađa.

Toksikološki nalazi, koji se rade na VMA u Beogradu, još nisu gotovi, a pretpostavlja se da će oni tek za desetak dana biti dostavljeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu koji vodi slučaj. U međuvremenu policija istražuje od koga je Filip Kapisoda nabavio pištolj iz koga je ispalio smrtonosne hice u Kseniju i sebe.