Peticija protiv Discovery Channela
0

Fanovi ne žele emisiju o obdukciji Michaela Jacksona

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Fanovi preminulog američkog pop pjevača Michaela Jacksona se žestoko bore kako bi spriječili "Discovery Channel" u emitovanju emisije u kojoj će se otkriti svi detalji obdukcije kralja popa. Ovakav čin fanovi smatraju uvredom za ljudsko dostojanstvo.

Jacksonovi fanovi su pokrenuli potpisivanje peticije protiv prikazivanja ove kontroverzne emisije utemeljene na zvaničnom izvještaju patologa koji je izvršio obdukciju, kao i na sudskim dokumentima koji su prikupljeni nakon iznenadne Jacksonove smrti 2009. godine.

U emisiji će biti prikazano kako patolog vrši obdukciju na sintetičkom lešu i objašnjava medicinske mitove koji su okruživali Michaela Jacksona tokom njegovog života, kao što je ovisnost o lijekovima, vitiligo i drugi poremećaji.

Ovi planovi su razbjesnili najveće fanove kralja popa koji se nadaju da će njihova peticija uroditi plodom i spriječiti emitovanje.

U okviru dvije kampanje, "MJ Justice Project" i "MJ Children", pozvani su svi fanovi da kontaktiraju vodstvo "Discovery Channela" i izraze svoje nezadovoljstvo njihovim planovima.

Prema pisanju internetskog tabloida TMZ.com, emisija pod nazivom "Michael Jackson's Autopsy" je na programu 13. januara 2011. godine.