Showbiz
0

Eva Longoria i Tony Parker doživjeli vjenčanje iz bajke

Sarajevo-x.com
Foto: AP; Longoria dolazi na civilno vjenčanje
Foto: AP; Longoria dolazi na civilno vjenčanje
Ovaj vikend Eva Longoria i Tony Parker doživjeli su momente za pamćenje. Tridesetominutna ceremonija prošla je u najboljem redu zahvaljujući velikom broju osiguranja. Mnoge slavne osobe su prisustvovale vjenčanju, a od crkve Saint-Germain l'Auxerrois do dvorca Vaux-le-Vicomte prevezeni su velikim crvenim autobusima.

Ceremonija vjenčanja odvijala se na engleskom i francuskom, izvještava OK! magazin, koji je jedini imao ekskluzivna prava da prisustvuje događaju.

Parker koji je rođen u Belgiji, ali je odrastao u Francuskoj, svoje zavjete je izgovorio na engleskom dok je teksašanka Longoria svoje rekla na francuskom. Longoria se počela kikotati kada je morala izgovoriti riječ "poverte" (siromaštvo), prenosi magazin.

Vjenčanje je održano u crkvi Saint-Germain l'Auxerrois, preko puta slavnog muzeja Louvre, a njemu je prisustvovalo oko 250 uzvanica. Nakon završetka ceremoije koja nije trajala duže od 30 minuta, do dvorca Vaux-le-Vicomte većina gostiju bila je prevezena velikim crvenim autobusima.

Osiguranje je zaista bilo strogo i temeljito, ali oni najuporniji fanovi uspjeli su ponešto i vidjeti. Na primjer, da je među prvima stigao Longorijin prijatelj Mario Lopez, da je Jessica Alba nosila crnu haljinu i Gucci sunčane naočale i došla je u pratnji svog dečka te da je na ceremoniji viđena i Sheryl Crow.

Gosti su bili oduševljeni ceremonijom i slavljem nakon vjenčanja.

Dan ranije Parker i Longoria su se zvanično vjenčali na civilnoj ceremoniji na kojoj je prisustvovalo 40 osoba, samo iz užeg kruga porodice i prijatelja.

Tony Parker je za Le Parisien izjavio kako "jedva čeka da postane tata". "To je nešto o čemu Eva i ja stalno pričamo. To bi bilo bolje čak i od mojih NBA naslova. Volio bih imati djevojčice jer dolazim iz svijeta gdje sam okružen muškarcima", izjavio je Parker.