Imala romantičnu ideju o ljubavi
0

Emma Watson: Nekada sam mislila da ljubav mora da boli

Klix.ba
Emma Watson (Foto: Arhiv/AFP)
Emma Watson (Foto: Arhiv/AFP)
Glumica Emma Watson je priznala da je prije vjerovala ljubav mora da boli da bi bila prava. Zvijezda filmova o čarobnjaku Harryju Potteru je rekla da je odrasla vjerujući da prava ljubav znači burnu, a nekada i jako bolnu vezu.

"Kada sam počela izlaziti sa momcima u glavi sam imala tu ideju o ljubavi sličnu onoj Romea i Julije. Sudbinsku, romantičnu ideju ljubavi. Izgledalo je kao da ste žrtva.

Činilo se da je u sve uključeno puno boli i da mora tako da bude. Shakespeare je rekao da je prokletstvo prave ljubavi to što ona nikada nije jednostavna, a ja sam osjećala da to mora biti bolno. Za mene je bilo pravo otkrovenje kada sam shvatila da ne mora biti tako i da svako bira koga hoće da voli i kome želi da pokloni svoje srce", rekla je Watson za američko izdanje magazina Glamour.

Glumica je rekla da je razmislila o svojim uvjerenjima tek kada je shvatila da mora biti zadovoljna sobom da bi bila sretna u nekoj vezi.

"Tužno je to što se uči samo iz iskustva i bez obzira koliko ti neko priča o nečemu, čovjek mora sam nekud da se zaputi i da napravi vlastite greške kako bi naučio. Znam da zvuči kao kliše, ali znam i to da nećete naći pravu osobu sve dok ne budete sretni i zadovoljni sami sobom. Tek odnedavno se ja osjećam divno u svojoj koži i mnogo bolje nego ranije znam koliko vrijedim. To je kao neka kontrola kvalitete – ne morate pustiti bilo koga u svoj život", kazala je Watson.